Sledi nam na:
Koledar dogodkov
X
13.04.2018
Prijavi se na usposabljanje za promotorje zdravja
Iščemo najmanj 45 mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev za udeležbo na majskih usposabljanjih za promotorje zdravja in nadaljnje izvajanje programov za spodbujanje zdravega življenjskega sloga med mladimi.
Iščemo najmanj 45 mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev za udeležbo na majskih usposabljanjih za promotorje zdravja in nadaljnje izvajanje programov za spodbujanje zdravega življenjskega sloga med mladimi.

Terminska izvedba*:
4.-6. maj 2018 – Ajdovščina (že zasedeno)
11.-13. maj 2018 – Brežice
11.-13. maj 2018 - Celje
*Vsak promotor zdravja se udeleži enega celega usposabljanja.

Promotorji zdravja bodo po usposabljanjih lahko z mentorsko podporo izvajali lokalne programe na področju zdravega življenjskega sloga, se potegovali za financiranje do 250 evrov in ob zaključku prejeli naziv PROMOTOR ZDRAVJA! Prijava lokalnega programa promocije zdravja na razpis ni pogoj za sodelovanje na usposabljanjih za promotorje zdravja.

Za zdravje mladih je mreža mladinskih organizacij in organizacij za mlade, razvita z namenom preprečevanja bolezni, povezanih z življenjskim slogom otrok in mladostnikov.

Projekt Za zdravje mladih 2.0 (ZZM 2.0) deluje v smeri promocije zdravja in spodbujanja zdravega življenjskega sloga. Naše delovanje pokriva duševno zdravje, droge (alkohol, tobak, konoplja in druge droge), gibanje in prehrano, nekemične zasvojenosti ter spolno in reproduktivno zdravje.

Osredotočamo se na otroke in mladostnike kot eno najbolj ranljivih skupin prebivalstva, ki jo lahko dosežemo preko različnih okolij in deležnikov – šol, mladinskih organizacij in organizacij za mlade, staršev ipd.

Usposabljanja za promotorje zdravja so ena glavnih aktivnosti v projektu ZZM. Posameznike in organizirane skupine želimo spodbuditi, da v svojem okolju na temo zdravega življenjskega sloga pripravijo programe promocije zdravja, ki bodo namenjeni širši skupnosti. Na usposabljanju za promotorje bodo mladinski voditelji in mladinski delavci pridobili znanja in veščine, kako te programe kvalitetno pripraviti skupaj z mladimi.

Razpis za 1. cikel usposabljanj najdete tukaj.
Dodatne informacije o lokalnih programih najdete tukaj.
Usposabljanja bodo potekala še v dveh dodatnih ciklih (oktober 2018 in marec 2019), več informacij o tem tukaj.

PRIJAVA
Zainteresirane vabimo, da se prijavite do 3. maja 2018 (podaljšan rok za 2. in 3. usposabljanje), s tem da izpolnite internetno prijavo na tej povezavi.

O izboru boste obveščeni preko kontaktnega telefona ali elektronskega naslova najkasneje do ponedeljka, 4. maja 2018.

Dodatne informacije: preprecevanje.zasvojenosti@gmail.com ali 041 924 407 (Jon)