Sledi nam na:
Koledar dogodkov
X
Kuharski modul
07.03.2016 - 13.03.2016
Zapotok nad Igom
Koordinator: ZTS
Kategorije: Zdrava prehrana
Kuharji na večdnevnih taborniških dogodkih (predvsem zimovanjih in taborjenjih) imajo neposreden vpliv na način prehranjevanja otrok.
S primernim načinom dela in predznanjem lahko otroke v zelo kratkem času naučijo, da je zdrava hrana tudi dobra, jim razložijo, kakšen je pomen zdrave prehrane in spremenijo njihove prehranske navade. Z organizacijo izobraževanja želimo o pomenu zdrave prehrane ozavestiti rodove, ki bodo nadalje imeli največji vpliv pri vzgoji članov. Kuharje želimo naučiti, kako se naredi primeren jedilnik, kakšna je priporočljiva količina zaužite hrane, koliko obrokov dnevno je dobro zaužiti, o pomenu sadja in zelenjave v prehrani, kako zmanjšati količino sladkorja, ki ga zaužijejo otroci, kakšne so lahko posledice slabe prehrane in jim predati metode za vpliv na prehranske navade otrok. Želimo, da se kuharji zavejo, da so tudi oni del našega vzgojnega procesa in imajo lahko pomembno vlogo pri vzgoji otrok. Želimo, da bi imel program kaskadni učinek, predvsem pa je za nas pomembno, da o pomenu zdrave prehrane otroke ne učimo skozi teorijo, ampak prakso.